UWV en FBD starten compliance opleidingstraject

 In Ontwikkeling

UWV en financieel detacheerder FBD verzorgen sinds de zomer een CDD/KYC opleidingstraject vanwege het grote tekort aan gecertificeerde Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) analisten. Inmiddels zijn de eerst elf kandidaten bij ABN AMRO en Rabobank geplaatst en is de tweede groep aan het opleidingstraject begonnen. FBD is de eerste financieel detacheerder in de regio Twente die in samenwerking met het UWV deze opleiding aanbiedt.

“Ondanks de grote vraag zijn maar weinig werkzoekenden direct inzetbaar op deze functies. Door samen te werken met FBD kunnen wij gemotiveerde kandidaten met de juiste competenties een opleiding bieden die volledig voldoet aan de wensen van de (groot)banken”, vertelt Daan Hendriksen, adviseur werkgeversdiensten bij UWV.De werkzoekenden die het traject doorlopen, zijn daardoor verzekerd van een mooie baan.”

Hoe werkt het?

Geïnteresseerden kunnen zich via het UWV aanmelden voor het CDD-opleidingstraject bij de FBD Academie. De geselecteerden volgen na een speeddatesessie een selectieweekend met assessments. Ook wordt er gekeken hoe de kandidaten samenwerken. Op basis hiervan besluit FBD welke kandidaten de verkorte opleiding tot CDD/KYC-analist kunnen volgen. Na het behalen plaatst FBD de kandidaten bij één van de grootbanken.

Toekomstplannen

Het CDD-opleidingstraject wordt al aangeboden in Twente, maar is inmiddels ook gestart in de regio Utrecht. Ook Amsterdam staat op de planning. Het UWV en FBD zijn van plan het opleidingstraject uiteindelijk in heel Nederland uit te rollen.

“Dit is weliswaar een goed begin in het aanpakken van het tekort aan compliance medewerkers in de financiële sector”, zegt Michiel Strikker, projectleider bij FBD. “Maar we zijn er nog lang niet. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om gaten in de financiële markt op te vullen met de juiste partners”.