Uitzending Financials van Morgen in het teken van de zorg!

 In Organisatie

De zorg is volop in beweging. Mensen leven niet alleen langer maar door technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk.  De budgetten in de zorg staan dan ook behoorlijk onder druk. Om te zorgen dat de kosten enigszins behapbaar blijven is het nodig om op tijd te innoveren.  

In deze uitzending zijn te gast: Philip J. Idenburg, zorginnovator en strateeg bij BeBright, Rosa Scherjon, directeur van Calculus,  Tommie Niessen, verpleegkundige, auteur en blogger van Tommie in de zorg en Michel Strikker, directeur van FBD.

Philip J. Idenburg is co-auteur van het boek Diagnose Tranformatie en deed onderzoek naar veranderingen in de zorg. Wat maakt dat de ene verandering feilloos verloopt terwijl het andere traject bijzonder moeizaam gaat of zelfs mislukt?

Rosa Scherjon vertelt over de manier waarop ICT zorgverleners kan helpen en zelfs voor een gedragsverandering bij de patiënt kan zorgen. Preventie speelt hierbij een cruciale rol.

Tommie Niessen geeft aan met welke vooroordelen hij te maken krijgt en waarom zijn werk niettemin bijzonder de moeite waard is.

Michel Strikker legt uit met welke financiële uitdagingen de zorgsector te maken heeft en hoe finance professionals de zorg toekomstbestendiger kunnen maken.

In de interactieve uitzending bij New Business Radio wordt niet alleen naar elkaar geluisterd, maar gaan de deelnemers ook met elkaar in gesprek.