Financials van Morgen in de Pressure Cooker van New Business Radio!

 In Organisatie

Financieel talent hebben ze meer dan genoeg, maar hoe brengen de financials van FBD het er vanaf wanneer ze in drie uur een heel radioprogramma in elkaar moeten draaien? Financials van Morgen in de Pressure Cooker van New Business Radio!

Normaal gezien zitten de redactieleden van Financials van Morgen en New Business Radio aan de knoppen voor het radioprogramma Financials van Morgen. Dit leverde al verschillende gave en inhoudelijk interessante podcasts op. Over compliance, over arbeidsmarkt en finance en over de (werk)wereld van de happy financial. Nu is het tijd voor financieel talent om te laten zien wat zij radiotechnisch in mars hebben.

Germaine Doorenbosch (Teamleider Centraal Ondersteuning Financieren bij Rabobank), Jeroen Heerdink (Risicospecialist verzekeren bij Rabobank), Jelmer Nanninga (Finance Manager bij Ship and Steelbuilding B.V) en Ernst Weda (commercieel medewerker Zakelijk Financieren bij Rabobank) gingen vanaf 13.00 uur aan de slag, met 16.00 uur als deadline: toen moest er een format klaarliggen voor een uur lang radio op Financials van Morgen.

Veranderingen in finance

De financiële wereld verandert in een razend tempo en de financials in de studio merken dit zelf ook. Digitalisering biedt kansen, maar vraagt ook om het vermogen continu te veranderen.

Duurzame inzetbaarheid

Iedereen langer en gezond aan het werk laten blijven: duurzame inzetbaarheid is en blijft cruciaal om de arbeidsmarkt gezond en mobiel te houden. Micheal Gribling is expert binnen dit thema met zijn eigen bedrijf People. Create. Hoe zouden bedrijven (ook in de financiële sector) dit aan moeten pakken?

De moderne financial opleiden

Klaar zijn voor de financiële sector van morgen begint in de ‘schoolbanken’. Hoe willen de financials van morgen opgeleid worden? En hoe gaat de wereld van (financiële) opleidingen eruit zien? Cor Duijm, accountmanager bij Lindenhaeghe, de financiële opleider voor het bank- en verzekeringswezen, geeft duiding.

Werken in de financiële sector: hoezo saai?!

Het imago van werken in de financiële sector is nog steeds niet erg sexy. Op verjaardagsfeestjes spitst zelden iemand de oren wanneer een werknemer binnen de bank- en verzekeringswereld vertelt over zijn of haar werkweek. Maar de financials van morgen in de studio zijn het niet eens met die scepsis.

De podcasts liever terugluisteren via SoundCloud? Dat kan hier!