Uitzending Financials van Morgen bij New Business Radio. Thema: de (werk)wereld van de financial van morgen

 In Ontwikkeling

Donderdag 11 april was het alweer tijd voor de derde radio-uitzending van Financials van Morgen op New Business Radio! Hadden we het een maand geleden over de arbeidsmarkt binnen de financiële sector, deze keer gingen we in op enkele concrete toepassingen voor de financial van morgen.

“Je bent je LinkedIn-profiel.” Wat betreft je professionele leven is deze uitspraak allesbehalve overdreven, zeker wanneer je het Jorrit Drieënhuizen, expert social selling , vraagt.

Hoe val je op als kandidaat, maar ook: hoe profileer je jezelf als opdrachtgever, om het juiste talent aan te trekken? Binnen de war for talent geen sinecure.

The Happy Financial

Van registeraccount in loondienst naar zelfstandig financieel adviseur: Marjan Heemskerk (ook wel bekend als The Happy Financial) zette ruim een jaar geleden de stap waar veel financials (stiekem) van dromen. “Ik stelde op een gegeven moment een businessplan op. Ik wilde binnen drie jaar van mijn blog The Happy Financial kunnen leven.” Binnen drie maanden was dit doel al bereikt.

Social selling

“Wat zo inspirerend is aan haar verhaal, is het feit dat je met iets begint en het ziet groeien: dát is de kracht van dit ideale tijdperk”, aldus Jorrit Drieënhuizen. Social media is vandaag de dag dé plek om nieuwe talenten en opdrachten op te vinden.

Gamifi

Gamification

Financiële instellingen die nog op zoek zijn naar het juiste talent, of zich afvragen hoe ze het beschikbare talent het beste kunnen benutten, zouden gamification in kunnen zetten om deze doelen te bereiken. Maarten Holland, gamification-expert bij consultancybureau House Of Performance, vertelt meer over dit spelenderwijs leren en optimaliseren van professionals en organisaties.

Liever de podcasts terugluisteren op Soundcloud? Klik dan hier!